Maakunta

Monet kunnat järjestävät erilaisia vesijumppa- tai kuntosaliryhmiä erityisryhmille. Kysele oman kuntasi fysioterapiasta tai kunnan liikuntasihteeriltä tarkempaa ohjelmaa.

Muista myös omaehtoinen luontoliikunta ja retkeilyyn sopivat Metsähallituksen esteettömät luontokohteet

***

Muoniossa  kokoontuu  ikäihmisille suunnattu matalankynnyksen toiminta, mihin soveltavaa liikuntaa tarvitsevat voivat myös  osallistua. Ikäihmisten voimaa vanhuuteen -jumppa  ryhmä kokoontuu ke 8.4.2020  asti Kyläpirtillä  osoite Pirkantie 4 B 99300 Muonio. Osallistuminen  2€/kerta

Terveyskeskuksen fysioterapiassa kokoontuu neurologisten sairauksien ryhmä torstaisin klo 11-11.50. Lisätietoja ft Eija Nilimaa, eija.nilimaa@lshp.fi

Sodankylässä oheisessa linkissä tietoa liikuntapaikoista ja yhteyshenkilöistä.   Meneillään mm.   KKI-ohjelma (Kunnossa kaiken ikää).

Kittilässä kirkonkylällä on vuonna 2014 avattu monipuolinen urheiluhalli, jäähalli sekä jalkapallokenttä tekonurmella. Liikuntatoimen yhteystiedot: Liikuntasihteeri Juha Marletsuo, 040 573 1123, juha.marletsuo@kittila.fi.

Levin matkailukeskuksessa   Levin hiihtokoulu tarjoaa aisti,- liikunta ja kehitysvammaisille hiihdonopetusta apuvälineiden avulla. Soveltavan alppihiihto on aina yksityisopetusta, joka toteutetaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Opetukset järjestetään Levin Etelärinteen alueella, South Pointilla. Opetukset tulee varata hyvissä ajoin ennakkoon, jotta pystytään mahdollistamaan soveltavan alppihiihdon pätevyyden omaava opettaja. https://www.levi.ski/hiihtokoulu

Kelkkatunnit varataan aina 3 tunnin hinnalla, hinta sisältää kelkan käytön, sovitukset ja mahdolliset tarvittavat tauot sekä opetuksen. Mikäli asiakkaalla on kokemusta ja osaamista laskea kelkalla tai monoskillä itsenäisesti tai osaavan avustajan kanssa, voidaan välineitä vuokrata asiakkaalle.

Välinetiedustelut hiihtokoulun kautta. Saatavilla  Monoski kokoa 42 ja junior Biski, Dualski korkealla selkänojalla, aikuisten Dynamique biski, Snowing lumilautailun tuki sekä pystylaskettelun apuvälineitä.

Lisäksi inva parkkipaikat on Levillä sijoitettu rinteiden ja rinnepalveluiden läheisyyteen. Zero Point rakennuksessa ja Etelärinteen Sivakka ravintolassa on myös pyörätuoli käytettävissä, kun haluaa vierailla näissä palveluissa.

https://www.ski.fi/esteettomyys-huomioitu-levilla/

 

Savukoskella ohjattu kuntosali naisille ja miehille ma klo 11.00 -12.30 ja naisille to klo 10.30 – 13.00 SUK-kuntosalilla. Ohjattu allasvoimistelu naisille ja miehille uimahalli Poukamassa. Katso lisää  Savukoski.fi.

Kemijärvellä ti klo 11.00 – 12.30. Liikuntatoimi kustantaa uimahallimaksun ja ohjatun jumpan. Lähtö linjavuorossa Savukoskelta klo 8.40. Lähtö uimahallilta klo 13.05. Osallistujat maksavat kyydin.
Uimahalli Poukamassa eritysryhmien oma viikko-ohjelma allas- ja kuntosalivuoroineen. Katso lisää Kemijärvi.fi.

Salla Katso Salla.fi.

Pelkosenniemellä erityisryhmään kuuluville vesijumppa tiistaisin klo 11 Kemijärven uimahallissa. (Kyydit hoidettava itse ja kunta tarjoaa vesijumpan.) Kuntosaliryhmä maanantaisin klo 9 – 10.30 ja miesten vertaisliikunta perjantaisin klo 18-19.

Utsjoella mm. torstaisin kuntosalilla fysioterapiaryhmä. Katso lisää Utsjoki.fi.

Ivalossa  ohjelmaa erityisryhmille. Katso  Inari.fi.

Logo